tiistai 6. heinäkuuta 2010

Paluu bloggailuun limepoppareiden kera

Aivan aluksi pitää pahoitella blogin pitkää hiljaisuutta. Olin kolme viikkoa töissä Englannissa, joten kokkailu ja bloggailu jäivät pakostikin olemattomiin. Tarkoitukseni oli kyllä kirjoittaa tänne vielä se aliolin resepti ja ilmoittaa tauosta, mutta jotenkin se lähtötäpinöissä jäi...

Englantilainen ruokakulttuuri ei suuremmin vaikutusta tehnyt, lukuunottamatta lievää hämmennystä marketteja täyttävien valmisruokien, puolivalmisteiden, pakasteiden ja kolmioleipien kirjon edessä. Totisesti, maan ruokakulttuurista saa kattavimman kuvan, kun käy ruokaostoksilla siellä missä paikallisetkin. Totuus ei ole aina kovin imarteleva! (Mietipä vain tavallisen suomalaisen marketin valikoimaa...)

Mutta siis, asiaan. Ennen taukoa lupailin seuraavaksi aliolin/ajiolin reseptiä, mutta haluan vielä kokeilla sitä kerran pienillä muutoksilla ennen kuin kirjoitan sen tänne. Sen sijaan esittelen uutuuden, joka varmasti kiinnostaa tequilan ystäviä:

Voi-limepopcornit

maissinjyviä
rypsiöljyä
voita
suolaa
1/4 - 1/2 limen mehu

Poksauttele maissinjyvät popcorniksi näin: Kaada öljyä vanhaan kattilaan niin, että pohja peittyy reilusti. Laita levy täysille ja heitä yksi maissinjyvä pohjalle testiyksilöksi. Peitä kannella. Kun ensimmäinen maissinjyvä on poksahtanut, lisää maissinjyviä niin, että kattilan pohja peittyy, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että niitä olisi toistensa päällä. Muista peittää kannella ja kuuntele iloista poksahtelua. Kattilaa kannattaa heiluttaa välillä. Kun poksahtelu vähenee, siirrä kattila pois levyltä ja sammuta levy.

Sulata vähän voita mikrossa tai kattilassa. Kaada popcornit kulhoon ja valele voisula niiden päälle. Lisää hitunen suolaa. Sekoittele poppareita, jotta voi ja suola leviävät mahdollisimman tasaisesti. Purista päälle muutama tippa limemehua, sekoittele ja purista muutama tippa lisää. Lime kannattaa lisätä tipoittain, sillä muuten popcornit kostuvat eivätkä ole enää herkullisen rapeita. Suolaa kannattaa lisätä hyvin varovaisesti, sillä limen ansiosta sitä ei tarvitse käyttää niin paljon kuin tavallisissa poppareissa.

Resepti syntyi noin kuukausi sitten erään saunaillan päätteeksi, kun meksikolaisen oluen kanssa nautittua limeä tuli kokeiltua popcornin kanssa. Suosittelen erittäin lämpimästi tätä yhdistelmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti