Nyt olen vihdoinkin tyytyväinen tekemääni ajioliin. Sovelsin J:n antamaa reseptiä hieman pienemmälle määrälle ja tällainen siitä tuli:
Ajioli
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
3-4 dl oliiviöljyä
1/2 keitetty peruna
ripaus suolaa
Hienonna valkosipulinkynsi oikein pieneksi. Riko kananmuna sauvasekoittimen astian pohjalle ja kaada päälle n. 1 1/2 dl öljyä sekä hienonnettu valkosipuli. Laita sauvasekoitin astian pohjalle niin, että kananmuna jää sen alle. Käynnistä sauvasekoitin hitaalla nopeudella. Kun kananmuna ja öljy alkavat muuttua valkoiseksi majoneesiksi, nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin niin, että kaikki öljy sekoittuu majoneesiin. Lisää ripaus suolaa ja öljyä ohuena nauhana sauvasekoitinta samalla käyttäen. Kun majoneesi alkaa vaikuttaa selkeästi ohuemmalta, voit lisätä hieman keitettyä perunaa. Perunalla on helppo jatkaa majoneesia ja samalla se pehmentää makua.
Kun olet tyytyväinen majoneesin koostumukseen, laita se jäähtymään jääkaappiin. Tarjoile vaikkapa tuoreen vaalean leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti