Päätin aloittaa tällä yksinkertaisella reseptillä kahdesta syystä. Ensiksi, kaurakeksit olivat muistaakseni niitä ensimmäisiä leivonnaisia, joita ystäväni M:n kanssa leivoimme pikkutyttöinä ala-asteella. Niillä on jo tietynlainen klassikkostatus. Toiseksi, intialainen host-äitini neuvoi, että aina pitää aloittaa makealla. Intiassahan makeat ruuat eivät ole jälkiruokia, vaan niitä voidaan syödä ennen varsinaista ateriaa tai sen aikana. Maman ohjeiden mukaan kirjoitin Intian reseptikirjaani ensimmäiseksi makean kheerin ohjeen ja niinpä tämäkin blogi saa alkaa makealla reseptillä. Perinteet kunniaan!
Perinteiset kaurakeksit (3-4 pellillistä)
50 g voita
1 kananmuna
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet ensin. Lisää sulatettu voi ja kananmuna ja sekoita. Tee taikinasta pellille (tai ehkä mieluummin leivinpaperin päälle) n. 1 tl kokoisia kökköjä reiluin välimatkoin. Paista 225 C uunin ylätasossa.
Keksit leviävät ensin ja paistuvat sitten yllättävän nopeasti. Kannattaa olla silmä tarkkana ja patalaput valmiina - minulta palaa yleensä ainakin yksi pellillinen! Paistettuani yhden pellillisen vedän yleensä keksit leivinpaperin päällä tasaiselle alustalle jäähtymään. Näin pääsee valmistelemaan seuraavaa pellillistä nopeammin.
Syön kaurakeksini mieluiten mustan teen sekä jännittävän kirjan tai hyvän ystävän kera. Suosittelen samaa muillekin. Maito, kahvi tai marjamehukin hyväksyttäneen juomaksi.
Itse lisään taikinaan noiden lisäksi vielä 1-2 tl vaniljasokeria. Suosittelen erittäin lämpimästi joskus kokeilemaan. Varoituksen sana lienee kuitenkin paikallaan; keksit tulevat viemään kielen entistäkin varmemmin mennessään.
VastaaPoista