lauantai 28. elokuuta 2010

Pico de gallo

Olen kesän aikana tehnyt tätä herkkua pariin otteeseen, ja täytyy kyllä sanoa, että raikkaampaa lisäkettä saa hakea. Ohjeen olen saanut costaricalaiselta ystävältäni, jonka reseptejä saatte lukea jatkossakin! Alla olevalla reseptillä tulee n. murokulhollinen "soossia", joten jos aiot tarjota tätä suuremmalle seurueelle, suosittelen ainakin kaksinkertaista määrää aineksia.

Pico de gallo

1 pieni sipuli
1/2 punainen paprika
1 1/2 tomaattia
puolikkaan limen mehu
tuoretta korianteria
1 tl ketsuppia
ripaus suolaa

Hienonna sipuli, paprika ja tomaatti aivan pikkiriikkisiksi kuutioiksi. Silppua korianteri (onnistuu helpoimmin, kun tunget yrttiä juomalasiin ja silppuat sen saksilla). Sekoita sipuli-, paprika- ja tomaattikuutiot sekä korianterisilppu kulhossa. Purista päälle puolikkaan limen mehu ja sekoita. Lisää ketsuppi ja suola. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Pico de gallo maistuu lisäkkeenä esimerkiksi tortillojen tai tacojen kaverina, tai toisen costaricalaisen perinneruuan, gallo pinton kanssa. Itse joudun välttelemään raakaa sipulia (närästystä nääs), mutta tässä ruuassa sipuli tavallaan "kypsyy" tomaatin ja limen happojen ansiosta eikä maistu ollenkaan vahvalta. Lisää tujakkuutta tähän voisi saada lisäämällä tuoretta chiliä. Kertokaa, jos päätätte kokeilla!

4 kommenttia:

  1. Missä täällä on tykkään-nappula?

    -Elli

    VastaaPoista
  2. Koriantelin voi korvata persiljalla. Eiks vaan?
    -Äiti-

    VastaaPoista
  3. No voihan sen korvata, jos on jotenkin korianterirajoitteinen... ;) Mie oon täällä oikein nautiskellut ja laittanut korianteria joka paikkaan. :D

    VastaaPoista