lauantai 9. heinäkuuta 2011

Siis mitä!? Voiko soijasuikaleet maistua hyviltä?

Kyllähän me kasvissyöjät tämä tiedetään: koulu-/yliopisto-/työpaikkaruokalan tädit ovat keksineet, että nuo soijasuikaleethan näyttävät melkein broileri-/sianlihasuikaleilta, laitetaanpa niitä currykastikkeeseen (tai, pahimmassa tapauksessa ruskeaan kastikkeeseen...!) Sitten niitä joutuu nieleskelemään parhaan taitonsa mukaan ja toivomaan, että salaattipöydässä olisi jotain täyttävää. 

Nyt voi unohtaa traumansa ja valmistautua herkkuhetkeen, sillä vuorossa on (säädyttömän pitkän bloggaustauon jälkeen):

Currymarinoituja soijasuikaleita

n. 3 dl soijasuikaleita kuivana
6 dl kasvislientä
3-4 tl currytahnaa (käytän itse mieluiten mietoa, mutta tikka toimii varmasti myös)
1 limen kuori (mehuakin siitä voi puristaa, jos haluaa enemmän limen makua)
1/2–1 tl kuivattua korianteria
n. 2 rkl tuoretta korianterisilppua
ripaus sokeria
4–5 rkl öljyä
tilkka vettä

Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä reilu 5 minuuttia. Suikaleitten kiehuessa on näppärää alkaa valmistaa marinadia pieneen kulhoon: raasta limen kuori ja sekoita ainekset. 

Kun se reilu 5 minuuttia kiehumista on kulunut,  kaada kasvisliemi soijasuikaleista ja purista vielä ylimääräinen neste pois. Tässä kannattaa ihan tosissaan puristaa nestettä pois niin paljon kuin vain irti saa – kuivat suikaleet imevät enemmän marinadia! Marinointiaika puolesta tunnista yön yli, mitä pidempään annat maustua, sen namimpia suikaleista tulee. Yritä olla napostelematta marinoinnin aikana!

Kun tulee ruuanvalmistuksen aika, paista suikaleet pannulla kevyesti öljyssä esim. kasvisten, kookosmaidon, kerman tms. kivan kera. Minä hyödynsin tänään tuoreita kotimaisia vihanneksia: kevätsipuleita, porkkanoita ja kukkakaalia. Maissitölkin jämätkin päätyivät sekaan kaappia täyttämästä. Tarjoa riisin, nuudelin tai vaikka ohrahelmien kera.

Marinadi on saanut inspiraationsa Chocochilin reseptistä. (Hieno blogi muuten, kannattaa tutustua.) Soijasuikaleiden keittäminen ja marinoiminen saattaa tuntua työläältä, mutta taakkaa helpottaa se, että samalla voi valmistaa isomman satsin, jota voi sitten käyttää erilaisissa ruuissa. Toivottavasti maistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti