keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Green lentils lover

Vuoden 2010 ruokalöytöni oli vihreät linssit. Ennen ostin aina punaisia (lyhyempi keittoaika sekä pari vakioreseptiä houkuttelivat), mutta nyt olen vihdoin innostunut vihreiden linssien korkeasta rauta- ja kuitupitoisuudesta. Chocochilistä löytämäni herkullinen linssi-perunasalaatti inspiroi myös kovasti kesäaikaan. Syksyn mittaan olen syönyt noita linssejä ikäänkuin pikaruokana ihan vain kuskusin ja paistettujen vihannesten lisäkkeenä. Ensimmäisten pakkasten aikaan alkoi kuitenkin tehdä mieli jotain tukevampaa ja lämmittävää, ja marraskuussa syntyi intialaisittain maustetun linssi-perunakeiton resepti. Sopii vähävaraisellekin opiskelijalle!

Mausteinen linssi-perunakeitto

3 dl vihreitä linssejä
3 isohkoa perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala tuoretta inkivääriä
öljyä paistamiseen
1/2 tl chilirouhetta
1/2 tl kurkumaa
1 1/2 tl korianterijauhetta
1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1,2 l vettä
suolaa
1/2 rkl sokeria

Huuhtele linssit. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulin kynnet sekä inkivääri. Kuori ja lohko perunat. Lorauta öljyä kuumenemaan kattilaan ja kiehauta vettä valmiiksi vedenkeittimessä. Kuullota ensin hetki sipulia ja lisää sitten valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Pyörittele näitä hetkinen kattilan pohjalla ja lisää sitten perunalohkot. Sekoita ja lisää hetken päästä kiehuva vesi sekä linssit. Anna porista hiljaisella lämmöllä välillä sekoitellen. Etenkin alkuvaiheessa linssit tuppaavat kökköytymään kattilan pohjalle, joten kattilaa ei kannata jättää vartioimatta. Kun linssit ja perunat alkavat pehmetä, lisää sokeri ja suolaa maun mukaan. En muista tarkkaa keittoaikaa, mutta maalaisjärkeä saa käyttää: linsseistä ja perunoista on tarkoitus tulla pehmeitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti